VinterCup.dk Indeks
Find os på Facebook

QGIS VCup Banekorttegning

Hej.

Kort kan tegnes på mange måder, men jeg anbefaler QGIS.

QGIS er et glimrende opensource-program der gør tegning af VinterCup-banekort til en forholdsvis simpel opgave.

Som forsøg har jeg valgt at lave en række videoer der viser hvordan banekort og andre VinterCup-kort tegnes ved brug af QGIS. Pt. er der 12 korte videoer men kun 6 af dem er altid nødvendige (Video 2 til 5 og 8 og 9). De andre dækker alle mulige tænkelige forhold og kan bruges hvis der bliver brug for det. F.eks. hvis du er i tvivl om der er langt nok mellem to gaffelposter eller om der er for langt mellem henvisningsposten og den henviste post, så se video 10 der handler om måling af afstande mellem poster. Eller mangler en vigtig signuatur på kortet fra kortforsygningen så se video 6 der handler om at lave ekstra signaturer.

Videoerne er lavet med forbehold. Jeg er klart ude af min comfortzone hvad videooptagelser angår for det er ikke noget jeg har lavet før og - som du hurtigt opdager - er der intet manuskript. Det er indholdet af videoerne der tæller og her mener jeg at de er tilstrækkelige.

/René, kort- og hjemmesideansvarlig


Videoerne er samlet i følgende playliste på Youtube (klik på de tre vandrette streger øverst til højre for at se en oversigt over videoerne):